Hirdetés

Archívum

Hírdetés

Linkblog

Friss topikok

  • szepkartyaajanlatok: Itt hogyhogy nem a Megasztárról van szó? Akit érdekel itt még többet megtudhat: megasztar.tv (2012.11.02. 09:22) Amit nem látunk a ragyogástól

2008.08.31. 10:47 mmatyas

Amit nem látunk a ragyogástól

Talán, azzal kezdeném, hogy nem vagyok művész, vagy zenész, sem előadó, csak hétköznapi polgár, de úgy gondolom "mi" többen vagyunk országunkban és talán kicsit más megközelítésben látjuk ezt az "Óriási kultúrális" eseményt.

Ebben a blog-ban, nem a Megasztár pozitív hatásait szeretném megvílágítani, mert erről rengeteget hallunk, olvasunk, néha a "csapból is ez folyik", persze ezzel semmi gondom, természetesen szükség van az ilyen versengős rendezvényekre, ami sok embert szórakoztat.

Inkább most, rövid blogomban, gondolataimat szeretném megosztani arról, hogy ha nem vakit el minket a ragyogás és mélyebben elgondolkodunk, láthatjuk hogy, mint minden gyógyhatású tablettának, a megasztár-nak is vannak mellékhatási. Mondhatnánk úgy is, "minden jóban, van valami rossz is" :)

- Első gondolat
  Láttam a válogatás néhány részletét és megdöbbentem egyes próbálkozók reakcióján. Elgondolkodtan annak a lánynak a sorsán, aki sírva jött ki a teremből, miután elutasították és láttam jó néhány jelentkezőt még, aki szintén megbukott, de rményteljesen jelentette ki, "minden évben itt leszek és megpróbálom újra".
Itt nem arra szeretnék kitérni, hogy egyes embereknek annyira nincs önkritikája, és annyira "botfüle" van, hogy képes kiállni a zsüri elé, a tv elé és egy ország előtt leégetni magát katasztrófális hangjával, hanem arra, hogy mi fog történni az elkövetkezendő egy évben, amig el nem jön a következő próbálkozás ideje.
Nos; az a versenyző, akinek olyan a hangja és zenei érzéke, hogy borsódzik az ember háta, ha meghallja, úgy fogja megélni a következő évet, hogy folyamatosan reménykedni fog abban, hogy bármikor is be fog jutni a döntöbe.
A Megasztár egyik negatív hatása, hogy a fiatalok egy álomképet kergetnek, látják a ragyogást, ők is hírnevet szeretnének, olyanok akarnak lenni, mint Rúzsa Magdi, példaképet látnak a nyertesekben, mindenképpen be akarnak jutni, és teljesen megfeledkeznek róla, hogy semmi hangjuk sincs és reménnyekkel telnek napjaik, éveik, hogy "Talán, majd jövőre". Gyakorolnak, elhanyagolják a hétköznapi tevékenységüket és a tanulást, mert ha megkérdeznénk tőlük "Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?", a válasz az lenne " Megasztár". Nincs célkitűzésük, nem érdekli már őket az a szakterület, amit tanulni kezdtek, mert unalmasnak látják, ÖK MEGASZTÁROK AKARNAK LENNI.
Trendit csinált a Megasztár, reményekkel tölti meg az embereket, elérhetetlen lehetőséget kínál a reklámjaival (takarítóból is lehet megasztár), majd tízezer jelentkezőből 200-at kiválaszt, a többi 9800 pedig reménykedni fog és nincs aki megmondja nekik: "Felejtsd már el, mert semmi hangod"

 - Második gondolat
  Miközben hallgattam a jelentkezők előadásit egy érdekes gondolat fogalmazódott meg bennem. Tízezer meghallgatott jelentkezőből, 9800 katasztrófális zenei érzékkel és hanggal jelentkezett megasztárnak, és ami engem nagyon elszomorított, hogy ezek az emberek komolyan is gondolták, hogy van hangjuk és amit előadnak az értékelhető.
Akkor, kérdem én, a statisztika szerint Tizmillió emberből, 980ezer embernek nincs hallása és botfüle van ??? és ha azt gondolják, hogy az ő hangjuk tényleg jó és bekerülhetnek a megasztárba, akkor milyen zenéket szoktak hallgatni, mi az ami tetszik nekik? Olyan mint az ő hangjuk, hiszen azt találták szépnek és úgy gondolták, hogy egy megmérettetésen is megállja a helyét.
És, most már kezdem érteni, miért rajonganak hisztérikusan, egyes "neves" zenészért, előadóért, vagy énekesért :)) Hát, mert "botfülü" zenéje a botfülüeknek tetszik és ők vannak többségben.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://megasztar2008.blog.hu/api/trackback/id/tr39641934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MusicBloger · http://megasztarhu.blog.hu/ 2012.02.19. 00:01:41

Az utolsó pár mondatod igaz. Botfülűnek a bothangú előadása tetszik. Én a Megasztárba az értéket is látom, de örülök, hogy ilyet is olvasni mint te írtál. Szerintem nem 9800 tehetségtelen jelentkezett a Megasztárba, hanem kikerült belőle az akkor legigéretesebbnek tartott tehetség. Az olimpián is indul 100 versenyző mondjuk egy sífutáson, mégis csak 3-nak lesz a végén érme. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy 97 ember síelni sem tudott.

Vannak olyanok mint akiket írsz, hogy nincs önkritikája és 'Rúzsa Magdi szeretne lenni', csak nehezen jön rá, hogy bizony nem megy minden varázsszóra... Viszont annak idején azok a zenészek is akik kikerültek a Megasztárból, ott kezdték a válogatón. Tehetségeket keresnek, akikből lehet énekes... Tanulniuk kell, tanulnak is. Ha azt mondod, hogy bizony az eddigi kb. 60 döntősből aligha van énekes, aki valóban az, akkor neked is bot füled van és kiváncsi lennék milyen zenéket szeretsz :)

szepkartyaajanlatok 2012.11.02. 09:22:05

Itt hogyhogy nem a Megasztárról van szó? Akit érdekel itt még többet megtudhat: megasztar.tv